Nginggu Gemak (posting boso jowo)

Ngingu gemak. Senenge yen wis endoge wiwit ngglundung neng strimin. Ati lego, adoh seko kuciwo. Akeh pangangen-angen. Mumbul ora karu-karuan. Yo ngene iki menungso. Jagat diemperi pisan. Isih mekso kurang lan kurang.

Sakjane ngingu gemak ki ora angel. Sing angel ki pituture. Lha ndadak ngapalke sakehing jeneng-jeneng penyakit. Isih ditambah maneko warno kepiye carane ngingu gemak.

Rasah digawe angel. Gek tandang wae yen pancen niat. Sinaune karo mlaku. Soale ngingu manuk gemak kuwi ngingu barang nyoto. Lha yo gek dinyatakke. Yen pingine sinau ngelmu gemak, iso ora entek-entek. Neng piwulangan kono, pakultas peternakan. Lha iyo to…

Sing prasojo wae. Rasah wedi ayang-ayang. Upamane wedi keno rubedo, leloro, lan opo wae kang iso ndadekke kukut. Yo rasah ngingu wae. Gek ndodok wae neng pojok. Penak to…

Neng kene aku ora ngapusi. Tur opo gunane aku ngapusi. Lha wong aku yo ora entuk gaji po opo. Entukku roso seneng, amargo iso cerito lan ono sing moco. Sakjane ngono kuwi aku asline. Ora yen bakalan aku takon: “wani piro..”
Ngono lho konco.

Sinau kuwi yo penting. Bareng karo tandang, kuwi yo luwih penting. Percoyo wae to, ngingu gemak ki hasil tenan kok, koyo sing kerep tak critakke. Ananging yo kuwi, tak akoni ngingu gemak ki ngrekoso. Mangkane kudu dilemeki roso seneng karo gemake. Ojo mung seneng karo bathi-ne.
Siap ora yen ngrekoso?
Aku wae pingine leren ndisik. Pengen leyeh-leyeh ngepenakke awak. Hehehe…

Dipenggalih ndisik yo sing pengen dho ngingu gemak…

Nuwun.
[Gemak Joyo]

Iklan

5 responses to “Nginggu Gemak (posting boso jowo)

  1. Be sure to have a very slim chance that he’ll get down and
    dirty with his free time. It has been robbed. However,
    the chopper design and other illnesses known
    to affect the physiological roots of their phobic behavior.
    The beautiful city of Spain has a natural, healthy shine.

  2. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot
    you an e-mail. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

  3. Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts.
    In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write once more very soon!

  4. I am currently a finance major. I am just a little under a year away from
    graduation. I have been trying to find ways to network and gain valuable information about my
    field. My intentions are to work as a financial planner.
    .

  5. Excellent site you have got here.. It’s difficult to find good quality
    writing like yours these days. I honestly appreciate individuals like you!
    Take care!!

Silahkan Menuliskan Komentar di Sini [Trima Kasih]

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s